Hjulskift & Dækopbevaring

Hjulene er den eneste del af bilen, der har kontakt med vejen. Derfor er det også vigtigt, at du har de rigtig hjul på – hele året rundt.

Hos Kørlund auto anbefaler vi, at køre på vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren.
Med sommerdæk nedsættes bremselængden betragteligt, når temperaturen falder til under 7 grader. Sommerdækkene bliver hårdere og derved øges bremselængden i det kolde vejr. Derudover har sommerdæk mindre mønster og har derfor markant svære ved at skubbe vandet væk fra vejbanen.
Sommerdæk står til gengæld bedre fast ved varmere temperaturer, da dækket er udarbejdet i et hårdere materiale og derved ikke bliver blød når vejbanen bliver varmere. Du sparer samtidig penge på brændstof, gavner miljøet, og oplever større kørekomfort samt bedre køreegenskaber ved at køre på dæk, der passer til årstiden.

Lad os hjælpe med at skifte dine hjulsæt fra vinter til sommer eller fra sommer til vinter. Vi kontrollerer dækmønstret og rådgiver dig til sikker kørsel. Vi anbefaler at du har vinter- og sommerdæk på hvert sit sæt fælge, da det slider unødigt meget på både dæk og fælg, når de skal skiftes over ved hver sæson. Vi giver dig gerne et tilbud på både dæk og fælgmontering og afbalancering af hjulet.

Bemærk: Hvis din bil er udstyret med TPMS (dæktryksovervågning), kan der blive tillagt en merudgift.

HUSK DU KAN OGSÅ…
Lad dine hjulsæt bo på vores dækhotel når de ikke er i brug. Vi opbevarer både dine vinter- og sommerdæk, så de ikke behøver stå i vejen derhjemme. Du slipper også for besværet med at bære dæk ind og ud af bilen, når det er tid til hjulskifte.

Dækskifte

Dårligt vejgreb er farligt for din sikkerhed. Vidste du, at der er lovkrav til mønsterdybden OG at dine dæk kan blive for gamle?

Mønsterdybden skal minimum være 1,6 mm i følge loven, men det anbefales allerede at skifte dækkene ved en mønsterdybde på 3 mm, for at opretholde de gode køreegenskaber. Ligeledes bør et dæk skiftes når det er mere end 6 år gammel, også selvom du måske ikke har slidt dine dæk helt op. Når bildækket er oppe i årene, bliver gummiet mørt og har derfor større tildens til skader og punktering.

Hos Kørlund Auto går vi op i din sikkerhed. Derfor tilbyder vi rådgivning og salg af nye dæk, fælge og komplette hjul.

Vi monterer og afbalancere dem for dig, så de er klar til brug med det samme.

Kontrol af dæk
Fladt hjul

Husk, vi kan også…

Hjælpe dig hvis du er punkteret. Om dækket kan lappes, afhænger af hvor i dækket punkteringen er sket. Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning for dig og din bil, så du kan køre sikkert og lovligt videre. Uanset om det er en lapning af et dæk eller du skal have et tilbud på et nyt dæk.

Indehaver af værkstedet

VIL DU VIDE MERE OM HJULSKIFT OG DÆKOPBEVARING?

Så er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 48 17 04 55.

Du kan også udfylde vores online kontaktformular – så vender vi tilbage med svar på dine spørgsmål.